2012-01-18

Україна домовилась про співпрацю з 21 компанією у сфері видобутку вуглеводнів

Україна протягом 2011 року домовилась про співпрацю з 21 компанією у сфері видобутку вуглеводнів, зокрема, сланцевого газу та  вугільного метану.

Про це Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив під час брифінгу для представників іноземних ЗМІ.

«Протягом минулого року ми проводили значну роботу із залучення іноземних компаній до видобутку вуглеводнів в Україні. У лютому 2011 року ми підписали Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом США стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел. Загалом протягом року ми привели в Україну 21 компанію, що займаються видобутком вуглеводнів», - сказав Міністр.

Він пояснив, що ці компанії прийдуть в Україну зі своїми провідними технологіями і співпраця з ними сприятиме збільшенню видобутку газу в Україні, в тому числі сланцевого газу та вугільного метану. Юрій Бойко додав, що з деякими з цих компаній вже підписано договори про співпрацю.

Міністр наголосив, що іноземні компанії проявляють значний інтерес до видобутку сланцевого газу в Україні.

При цьому Юрій Бойко  нагадав, що 18-19 січня Міненерговугілля спільно з провідною енерго-консалтинговою компанією IHS CERA проведуть підсумкову конференцію "Природний газ та енергетичне майбутнє України".

«До речі, 18-19 січня в Києві буде проведена підсумкова конференція з видобутку сланцевого газу за участю керівництва найбільш відомого агентства – CERA, що є провідною енерго-консалтинговою компанією в світі», - сказав Юрій Бойко.

Прес-служба Міненерговугілля