2006-10-24

Угода з "Венко": пошук нових умов співпраці

Кабінет Міністрів України на засіданні, яке відбулося 18 жовтня поточного року, погодився з пропозицією Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції щодо підготовки нею нового проекту угоди з компанією "Венко інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Прийняття зазначеного рішення уряду обумовлене тим, що в поданому компанією для розгляду Міжвідомчою комісією проекті угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, не враховані у повному обсязі особливості інвестиційного, податкового, митного, природоохоронного законодавства України, а також не передбачені рівні умови для ефективного співробітництва сторін та досягнення ними позитивних результатів у разі практичної реалізації інвестиційного проекту.

У зв'язку з цим Кабінет Міністрів зобов'язав Міжвідомчу комісію як постійнодіючий орган Кабміну забезпечити у тримісячний строк розроблення нової редакції проекту угоди і провести його державну експертизу. З метою забезпечення скоординованої роботи над проектом угоди та попередження у подальшому можливих непорозумінь керівництву компанії запропоновано визначити уповноваженого представника для участі в розробленні нової редакції проекту угоди.

Уряд України сподівається, що потенційний інвестор з розумінням поставиться до прийняття зазначеного рішення уряду України, зважаючи на викладені обставини. Одночасно сподіваємось на подальшу ефективну співпрацю з компанією як під час розроблення нової редакції проекту угоди, так і практичної її реалізації.

Український уряд максимально заінтересований у залученні іноземних інвестицій в економіку країни, появі на ринку визнаних у світі авторитетних міжнародних компаній. Особливу актуальність це має для енергетичного сектору країни. В цьому напрямі українська сторона готова до якнайширшого співробітництва на взаємовигідній основі. Вирішення всіх спірних питань, що можуть виникнути в процесі співпраці, відбуватиметься шляхом відкритого діалогу та пошуку компромісів, повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.