2013-04-02

Участь делегації Держгеонадр України у роботі 34-ї Генеральної Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи

У період з 19 по 21 березня 2013 року в м. Брюссель, Королівство Бельгія, делегація на чолі з Головою Держгеонадр України Дудіновим В.О. брала участь у роботі 34-ї Генеральної Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ).
Пленарна частина Генасамблеї АГСЄ була присвячена обговоренню статутних питань, зокрема, звітів Виконавчого комітету, керівників експертних груп АГСЄ та Секретаріату АГСЄ про роботу у звітному періоді.
В рамках Генасамблеї проведено семінар директорів геологічних служб Європи. Семінар було присвячено обговоренню перспектив організації та виконання міжнародних досліджень в області енергетичної, рудної та нерудної мінеральної сировини для вироблення спільного бачення та підходів АГСЄ до вирішення сучасних завдань сталого забезпечення Європи мінеральною сировиною.

Під час семінару директорів відбулися робочі зустрічі Голови Держгеонадр України Дудінова В.О. з Генеральним директором Генерального Директорату енергетики Європейської Комісії - Філіпом Лоу та керівником Департаменту металів, корисних копалин та сировинних матеріалів Генерального Директорату підприємництва та промисловості Європейської Комісії - Маттія Пелегріні.

У своїх виступах представники Європейської комісії підкреслили зростаюче значення розпочатих в Україні робіт з вивчення та освоєння ресурсів сланцевого газу. Зокрема, Пан М. Пелегріні зауважив, що нові виклики в області забезпечення промисловості мінеральними ресурсами вимагають запровадження нових форм взаємодії і співробітництва ЄС та інших країн багатих корисними копалинами. В рамках реалізації «Мінерально-сировинної ініціативи ЄС» Єврокомісія розглядає Україну як важливого стратегічного партнера.

Крім того на засіданні було запропоновано спільно вивчити можливість підготовки угоди про стратегічне партнерство в області геологічного вивчення і раціонального використання надр між Єврокомісією та Урядом України.

Державна служба геології та надр України