2021-05-18

Розпочалося виробництво електроенергії на Русько-Комарівському родовищі газу

«Тисагаз» розпочала комерційне виробництво електроенергії за допомогою своїх газових енергоблоків Jenbacher на Русько-Комарівському родовищі, що на заході України. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на повідомлення пресслужби Cub Energy.

Тимчасовий генеральний директор Cub Energy - Патрік Макграт відзначив, що «Тисагаз» успішно виконала план виробництва електроенергії та реалізовувала її в місцеві електромережі понад десять днів. Макграт пообіцяв, що компанія і надалі продовжить шукати та втілювати в життя альтернативні можливості в енергетиці.

Як зазначає ExPro, енергоблоки Jenbacher перетворюють природний газ, видобутий з Русько-Комарівського родовища, в електроенергію, яка реалізовується та подається в місцеву електромережу. Генератори Jenbacher можуть також використовувати газ із сусіднього трубопроводу. Агрегати, можуть виробляти до 3 МВт електроенергії на годину, вартість якої складає близько  $73/ МВт на годину.  

В компанії також повідомляють, про призначення Патріка Макграта головою компанії, який на даний час є тимчасовим генеральним директором.