2020-09-07

Розпочалися пошуки вольфраму в Хабаровському краї

Фахівці «Дальгеофізики» (структурний підрозділ АТ «Далекосхідне ПГО», дочірнього товариства АТ «Росгеологія») розпочали низку пошукових робіт на вольфрамове оруденення в межах Звонкої площі на території адміністративного району ім. Лазо в Хабаровському краї.

Пошукові роботи на ділянці площею 105,5 кв. км будуть проводитися протягом трьох років - до кінця 2023 року - за рахунок коштів федерального бюджету за державним контрактом, укладеним між АТ «Росгеологія» і Департаментом з надрокористування по Далекосхідному федеральному округу.

Завдання «Далекосхідного ПГО» в рамках контракту - локалізувати рудні поля і прояви з шеелит-сульфідним типом руд, перспективні на виявлення родовищ вольфраму; оцінити прогнозні ресурси вольфраму по категорії Р1 - 10 тис. т і по категорії Р2 - 60 тис. т; дати оцінку комплексності руд і рекомендації по напрямку подальших геологорозвідувальних робіт.

Геологам належить виділити першочергові ділянки для постановки деталізаційних геологорозвідувальних робіт, виконати пошукові маршрути, електророзвідувальні і магніторозвідувальні роботи різного масштабу в межах раніше виділених комплексних аномалій елементів-індикаторів в південній частині Звонкої площі. 

Підсумком сезону стане попередня карта прогнозу на вольфрамове оруденення масштабу 1:25 000 для Звонкої площі з відображенням на ній проявів рудної мінералізації, первинних і вторинних геохімічних ореолів, геофізичних полів, а також рекомендації по напрямку робіт на 2021 рік.