2020-09-07

Добова виробнича потужність родовища Південний Яран досягла 25 000 барелів

Добова виробнича потужність нафтового родовища Південний Яран, яке Іран ділить з Іраком в регіоні Західний Карун, досягла 25 000 барелів після установки на родовищі мобільного Нафтовіддільника (MOS).

За словами Хамун Каземейні, менеджера проєкту розробки родовища Південний Яран, установка цієї системи збільшила виробничу потужність родовища, як мінімум, на 5 000 барелів на добу, повідомляє ILNA.

Каземейні зазначив, що це перший раз, коли така система MOS встановлюється на одному з родовищ Західного Каруна, додавши: «Установка цієї системи дуже важлива, оскільки її було побудовано і встановлено ​​повністю місцевими експертами і інженерами».

«Використання цієї системи було поставлено на порядок денний для досягнення максимального рівня видобутку зі свердловин цього спільного родовища», - додав він.

За словами Каземейні, в даний час в експлуатації знаходяться всі 12 свердловин Південно-Яранського родовища, і найближчим часом на цьому родовищі планується ввести в експлуатацію ще шість свердловин.

Мобільний Нафтовіддільник - це пристрій для відділення газу від сирої нафти і закачування її в трубопровід при бурінні, ремонті, кислотній обробці і випробуванні нафтових свердловин.

Родовище розташоване в 120 км на захід від Ахваз, столиці південно-західної провінції Хузестан, на кордоні з Іраком.

Родовище примикає до родовища Азадеган на сході і до іракського родовища Маджнун на заході.

Регіон Західний Карун, який включає п'ять основних родовищ, а саме Північний Азадеган, Південний Азадеган, Північний Яран, Південний Яран і Ядаваран, входить в число пріоритетних проєктів розробки в країні.