2021-08-06

Repsol готова відновити нафтовидобуток у Лівії

Відновити розробку родовищ в Лівії готова іспанська нафтогазова компанія Repsol, повідомив журналістам гендиректор філії в південно-африканського державі Сімоні Сімна.  Під час зустрічі в Тріполі з головою Національної нафтової корпорації (NOC) Мустафою Саналлою вони підтвердили відновлення стабільності і відносної безпект в країні.

За словами Сімоні Сімни, формування перехідного уряду національної єдності Лівії і об'єднання практично всіх держінститутів спонукало вище керівництво Repsol знову заговорити про відновлення геологорозвідувальної діяльності.

Сімоні Сімна наголосив на необхідності провести технічне обслуговування обладнання та інфраструктури в цілому, щоб Repsol міг відновити роботу до кінця року.

Глава NOC, в свою чергу, підкреслив, що перехідний уряд позначив стратегічні завдання першорядної важливості для підтримки економіки. Однією з головних задач є збільшення темпів видобутку нафти, що досягається лише за рахунок постійних превентивних заходів з підтримки труб і насосів у функціональному стані.