2021-08-06

Розпочалося буріння третьої свердловини на Клубанівській площі

Компанія «Еско-Північ» завершила буріння двох свердловин та розпочала буріння третьої свердловини на Клубанівській площі у Харківській області. Про це повідомляє ExPro.

Зокрема, завершено буріння свердловини №1 глибиною 6121 м та свердловини №2 глибиною 5070 м. Введення в експлуатацію цих свердловини заплановане на початок вересня 2021 року, зазначили в компанії.

Одночасно з завершенням буріння двох свердловин розпочалася підготовка площадки для буріння наступної свердловини №3 проєктною глибиною 6 000 м. Крім того, цьогоріч на Клубанівській площі компанія планує пробурити свердловини №5 та №10 проєктною глибиною 6200 м та 6300 м відповідно.

Буріння всіх свердловин буде проводитися безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача. Цей метод буріння відповідає кращим міжнародним екологічним стандартам.

Для покращення транспортування добутого на Клубанівській площі газу компанія вже провела два шлейфи від свердловини №1 до установки комплексної підготовки газу (УКПГ), розташованої на газоконденсатному родовищі Журавлине в межах Деркачівсько-Войтенківської площі (Харківська область).