2021-08-06

Внесено нові дані до Держгеопорталу

Державний геологічний портал доповнено онлайн-сервісами. ДНВП «Геоінформ України» створив Інтерактивну карту стратегічних корисних копалин, серед яких берилій, гафній, графіт, золото, літій, марганець, мідь, нікель, ніобій, олово, рідкісноземельні, свинець, срібло, тантал, титан, цинк, цирконій та інші. 

Карта містить позначення контурів перспективних рудопроявів, об’єктів надрокористування, заяв на отримання та ділянок діючих спеціальних дозволів. Інтерактивна карта передбачає перехід на базу даних спеціальних дозволів і на паспорти об’єктів з Державного кадастру та балансу. Підключено шари областей, районів, об’єднаних територіальних громад, що дозволяє визначити приналежність об’єктів надрокористування до конкретних адміністративних одиниць.

Сервіс працює на основі GIS-технологій з умовними позначеннями, які використовуються в поширених GIS-системах. В розділі «Відкриті дані», інформація доступна для завантаження у формі відкритих даних (файли json, kmz): контури ділянок спеціальних дозволів, контури та точки центрів родових корисних копалин, точки розміщення нафтогазових свердловин. Наявна інформація може бути завантажена та оброблена будь-якою геоінформаційною системою.