2021-05-13

Польська PGNiG придбає понад 50 % у ТОВ «Карпатигазвидобування»

Польська нафтогазова компанія PGNiG SA планує придбати понад 50 % у ТОВ «Карпатигазвидобування», що належить українській групі компаній «Енергетичні ресурси України» та володіє спецдозволом на Біблівську нафтогазову площу, що на Львівщині. Рішення буде розглянуто під час засідання Антимонопольного комітету України 13 травня. Про це повідомляє Enkorr. 

Раніше Польська нафтогазова компанія (PGNiG) підписала угоду з ERU Management Services (американська материнська компанія групи ERU) про співробітництво в галузі розвідки і експлуатації вуглеводнів на ділянці у Львівській області поблизу польського кордону. Початок розвідки газу в Україні PGNIG заявила на першу половину 2021 року.

Задовго перед цим керуючі партнери групи компаній «Енергетичні ресурси України» Ярослав Мудрий і Дейл Перрі стали кінцевими бенефіціарними власниками відповідно 51 % і 49 % ТОВ «Карпатська індустріальна група 2014», яка в 2015 році отримала дозвіл на геологічне вивчення з подальшим видобуванням нафти і газу на Біблівській площі в Мостиському та Старосамбірському районах Львівської області.