2021-05-13

Держгеонадра взяли участь у конференції «Україна у Вашингтоні та за її межами»

Держвана служба геології та надр України долучилася до панельної дискусії, присвяченої підтримці інвесторів та стимулюванню інвестицій в Україні у віртуальній конференції «Україна у Вашингтоні та за її межами: Посилення партнерства за допомогою інновацій та стартапів», яка розпочалася 11 травня 2021 року. Про це повідомляється на офіційному сайті служби.

Співорганізаторами виступили Американсько-український фонд та Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Держгеонадра презентували інвестиційні можливості України в частині розробки об’єктів з покладами критичних і стратегічних корисних копалин, запропонували іноземним партнерам розробляти родовища літію, титану, нікелю, кобальту, ніобію, цирконію, а також золота й вуглеводнів, поінформували учасників зустрічі про умови ознайомлення з геологічною інформацією та про процедуру участі в електронних аукціонах.

Участь в конференції взяла Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Романішин, голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко. Серед іноземних представників були американські сенатори та конгресмени, політики, крупні бізнесмени й інвестори зі Сполучених Штатів Америки, Канади та Європи. Загалом понад 600 осіб зареєструвалися аби взяти участь у заході.

Сторони домовилися підтримувати робочі контакти для започаткування і реалізації спільних бізнес-проєктів.