2021-05-13

Відбулася зустріч Держгеонадр із представниками бізнесу щодо початку реалізації УРП

Державна служба геології та надр України провела робочу онлайн-зустріч із інвесторами, що уклали угоди про розподіл вуглеводневої продукції (УРП). Про це повідомляється на сайті Держгеонадр.

Ініціаторами обговорення виступила Асоціація газовидобувних компаній України. Бізнес представляли спеціалісти НАК «Нафтогаз України», Укргазвидобування, ДТЕК Нафтогаз, Geo Alliance Group.

Сторони обговорили процедуру та механізм отримання в користування свердловин, які знаходяться на балансі державних підприємств, законодавче врегулювання податкової звітності для виконання УРП, шляхи врегулювання питання граничних строків розрахунків за операціями з експорту / імпорту товарів з метою реалізації УРП, порядок реалізації інвесторами належної частки держави в прибуткових вуглеводнях. Питання потребують додаткового опрацювання й аналізу та будуть винесенні на розгляд під час наступної спільної наради із залученням інших урядових установ.

Держгеонадра висловили готовність взяти участь в робочій зустрічі з компаніями, які не долучилися до обговорення, якщо така ініціатива з’явиться.