2020-12-02

Нафтогаз розпочав проєкт щодо відновлення соціальної інфраструктури Донбасу

Група Нафтогаз підписала меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також Донецькою й Луганською обласними державними адміністраціями щодо реалізації соціальної благодійної програми з відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад цих областей. Про це повідомляється на сайті групи Нафтогаз. 

У рамках проєкту передбачено створення або відновлення 65 об’єктів інфраструктури у 19 населених пунктах Луганської та Донецької областей. Перш за все, йдеться про встановлення фотоелектричних панелей для часткового забезпечення потреб об’єктів соціальної інфраструктури автономними джерелами електричного живлення. Також проєкт передбачає встановлення комплектів автономного вуличного освітлення на сонячних панелях, обладнання сонячними панелями зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів тощо. Серед об’єктів соціальної інфраструктури, де будуть встановлюватись сонячні панелі – школи, лікарні, будинки культури, а також КПВВ. Прогнозована вартість проекту складає близько 100 млн грн.

Проєкт, в першу чергу, має принести економічний ефект за рахунок додаткової економії коштів для місцевих громад, а також має ще й екологічний аспект. Традиційно східні регіони України були найбільш густонаселеними з високою індустріальною концентрацією. Фотоелектричні панелі, встановлені Групою Нафтогаз на об’єктах соціальної інфраструктури, це також внесок у скорочення викидів двоокису вуглецю та зменшення впливу парникового ефекту в Донецькій та Луганській областях.