2020-12-02

Exxon скоротить витрати на проєкти до найнижчого рівня за 15 років

Exxon Mobil Corp заявила, що знизить вартість своїх газових об'єктів на $ 17-20 млрд, що є найбільшим знеціненням. Про це повідомляє Reuters.

Крім того, в майбутньому році корпорація скоротить витрати на свої проєкти до найнижчого рівня за 15 років. Експерти очікують, що кращі часи для корпорації настануть в 2025 році. 

Найбільша нафтова компанія США похитнулася від різкого падіння попиту і цін на нафту через пандемію. 

У звіті корпорації розкривається розмір прорахунку, який вона допустила в 2010 році, коли заплатила $ 30 млрд американській сланцевій компанії XTO Energy. 

Всупереч планам по значному скороченню витрат, Exxon продовжить реалізацію своїх ініціатив в прибережних районах Бразилії, Гайани, на сланцевих родовищах Пермського басейну в Сполучених Штатах і в виробництві хімікатів. Не до кінця зрозуміла доля проекту з виробництва зрідженого природного газу (СПГ) в Мозамбіку вартістю $ 30 млрд, за яким джерела Reuters не очікують прийняття остаточного інвестиційного рішення (FID) до початку 2022 р ..

«Недавні успіхи в геологорозвідці і скорочення витрат на розробку стратегічних інвестицій ще більше підвищили цінність нашого найбільш успішного в галузі інвестиційного портфеля», - зазначає генеральний директор компанії Даррен Вудс. За його словами, умови для бізнесу корпорації демонструють ознаки поліпшення, незважаючи на пандемію.