2011-10-20

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» провела зустрічі з RWE Dea AG (Німеччина) та MOL Group (Угорщина)

18 жовтня 2011 року в приміщенні Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» відбулася зустріч з представниками німецької компанії RWE Dea AG. Сторони обговорили питання та подальші кроки співробітництва щодо спільного дослідження та можливого подання тендерної заявки на отримання спеціальних дозволів на користування надрами для проведення розвідки та видобутку у північно-східній частині Прикерченського шельфу Чорного моря.

Цього ж дня, в головному офісі Компанії відбулася зустріч з представниками групи нафтогазових компаній Центральної та Східної Європи «MOL Group», на якій обговорювалися питання щодо можливості реалізації спільних проектів з розвідки та видобутку вуглеводнів на території України, зберігання європейського газу в українських газосховищах та постачання європейського газу в Україні.

Довідка. Як повідомлялося раніше, 28 вересня 2011 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» та компанія RWE Dea AG підписали Меморандум, який передбачає подальшу співпрацю щодо вивчення територій спільного інтересу на шельфі Чорного моря та збільшення видобутку вуглеводнів в Україні.

«MOL Group» (Угорщина) є однією з провідних нафтогазових компаній центральної та Східної Європи в сегменті наземного буріння. Вона також займається видобутком, зберіганням, переробкою та транспортуванням нафти та природного газу, виробництвом та продажем нафтопродуктів.

Управління по зв’язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України»