2011-05-11

Керівники геологічних служб кількох європейських держав зустрінуться на семінарі ТАІЕХ в Києві

19-20 травня 2011 р. у м. Києві відбудеться семінар ТАІЕХ – «Роль державного і приватного секторів в управлінні мінеральними ресурсами у країнах Європейського Союзу».

Мета заходу:

• Оцінка сучасних тенденцій мінерально-сировинної політики Європейського Союзу, відокремлення гірничих функцій від геологічних служб країн ЄС у останні 20 років, зменшення державних дотацій у видобувний сектор через геологічні служби, в тому числі у дослідження та кваліфікований персонал.
• Характеристика Європейської Технологічної Платформи щодо сталого забезпечення мінеральними ресурсами та Мінерально-сировинної ініціативи Європейського Союзу (COM(2008)699) як засобів зменшення негативного впливу на стале забезпечення мінеральною сировиною внаслідок зменшення державної підтримки видобувного сектора.
• Дискусія щодо майбутньої позиції геологічних служб ЄС для відображення балансу державних та приватних інтересів в управлінні мінеральними ресурсами та оцінка можливих тенденцій забезпечення України мінеральними ресурсами через державний та приватний сектори.

У семінарі планують взяти участь – генеральний директор Геологічної служби Фінляндії професор Еліас Екдаль, президент Геологічної служби Німеччини професор Ханс-Йохим Кюмпель, виконавчий директор Геологічної служби Норвегії доктор Мортен Смелрор, радник генерального директора Геологічної служби Франції доктор Жак Варе, голова виконавчого комітету Європейської технологічної платформи сталого розвитку мінеральних ресурсів, радник керівництва концерну «Польська Мідь» доктор Хенрик Карас.
З української сторони в роботі семінару візьмуть участь представники АПУ, ВРУ, Секретаріату КМУ, низки профільних міністерств, ДСГНУ, галузевих геологічних підприємств, НАК «Нафтогаз України» та інших організацій і установ.

Місце проведення: готель «Президент», вул. Госпітальна 12.

Детальнішу інформацію щодо порядку денного семінару буде опубліковано незабаром.

GEOnews.com.ua