2021-12-29

Змонтовано першу вітротурбіну для Тілігульської ВЕС

Данська компанія Vestas збудувала першу вітроенергетичну установку Тілігульської ВЕС на Одещині. Установка належить «ДТЕК ВДЕ» та має встановлену потужність 6 МВт, що є найбільшим показником для вітротурбін в Україні на сьогодні. Про це пише ЕхРRО із посиланням на повідомлення директора із продажів Vestas у Східній Європі та СНД Ігор Нуса в соцмережах. 

Також представник Vestas зазначив, що висота вежі становить 125 м, довжина кожної лопаті – 79 м та висота найвищої точки вітроустановки – 206 м.

За словами Ігоря Нуса, компанія Vestas змонтує ще 82 такі ж вітроенергетичні установки, таким чином, загальна встановлена потужність Тілігульської ВЕС складе 498 МВт.

Пі дготовчі роботи до будівництва Тілігульської ВЕС розпочалися 1 березня. На цій станції будуть встановлені інноваційні onhore-вітротурбіни, які здатні максимізувати вироблення електроенергії при слабкому та середньому вітрі. Нове покоління вітротурбін було запущено у промислове виробництво на початку 2021 року.

Для фінансування будівництва першої черги Тілігульської ВЕС планується часткове використання зелених євробондів. «Зелені» єврооблігації на суму 325 млн євро були випущені в 2019 році з терміном обігу 5 років і котируються на біржі Euronext Dublin. За умовами розміщення залучені кошти можуть бути використані виключно для реалізації проектів ВДЕ.