2021-12-29

Компанія MET/Nuna керуватиме закриттям та реабілітацією копальні Снеп Лейк на Північно-Західних територіях Канади

De Beers Group підписала контракт із MET/Nuna, спільним підприємством під керівництвом корінних жителів, на управління закриттям, зносом та реабілітацією копальні Снеп Лейк (Snap Lake) у Північно-Західних територіях (СЗТ) Канади. Про це алмазовидобувна компанія повідомила в пресрелізі. У процесі торгів за право укласти цей договір було розглянуто п'ять заявок, все від громад корінних народів СЗТ.

За словами De Beers, у рамках контракту MET/Nuna візьме на себе повсякденне управління ділянкою робіт та виконає план закриття та рекультивації копальні. Це буде включати максимальні зусилля щодо збільшення можливостей працевлаштування та навчання для жителів СЗТ, а також закупівлю товарів та послуг у компаній СЗТ.

De Beers збереже невелику групу нагляду на території і, як і раніше, відповідатиме за відносини з владою та спільнотами, а також за дотримання нормативних та соціальних зобов'язань, включаючи зобов'язання, взяті перед співтовариствами в рамках угод про вигоди від впливу даної програми та перед урядом СЗТ у рамках соціально-економічної угоди щодо рудника.