2021-08-03

«Зелений» водень можна транспортувати через існуючі газопроводи - Snam

Гендиректор італійської компанії Snam Марко Алвера заявив, що однією з важливих переваг "зеленого" водню є можливість легкого зберігання і транспортування. Про це повідомляє Enkorr

Алвера розповів про те, як нинішні системи використовуватимуться для полегшення доставки водню, виробленого з використанням відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Компанія дійшла висновку, що енергетичний перехід можливий з використанням наявної інфраструктури, а відновлювальна енергія коштуватиме менше, ніж енергія існуючого викопного палива. На думку гендиректора Snam це є "справжнім проривом". 

Водень визнано «універсальним енергоносієм». Він має широкий спектр застосувань. Його можна виробляти різними способами. Один з методів включає використання електролізу з поділом води на кисень і водень за допомогою електричного струму. Якщо електрика, що використовується в цьому процесі, надходить з поновлюваних джерел, таких як вітер або сонце, то такий водень називається «зеленим».

Наразі переважна більшість виробництва водню засновано на викопному паливі, через значно більшу коштовність виробництвав «зеленого» водню. 

На думку гендиректора компанії Enel Франческо Стараче, глобальний перехід на водень відбудеться за 10 років.