2021-08-03

Рішенням суду Держгеонадра мусять видати «Укренергосоюзу» спецдозвіл на Братсько-Яснопольщинську площу

У березні 2021 року ТОВ «Укренергосоюз» звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Держгеонадр про визнання протиправною бездіяльності щодо невидачі компанії спецдозволу на користування надрами Зони - структур Братсько-Яснопольщинська, Структура-Губська з метою геологічного вивчення, у т.ч. дослідно-промислової розробки нафти, газу, конденсату, затвердження запасів ДКЗ України та просила суд зобов’язати Держгеонадра видати відповідний дозвіл. Про це повідомляє ExPro

Компанія «Український енергетичний союз» володіла дозволом №3734 від 21.01.2010 року, строком дії до 2015 року, який у подальшому було продовжено до 2020. Упродовж дії дозволу наказом Держгеонадр у червні 2018 року дію дозволу було припинено.

Раніше, рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 2 жовтня 2018 року визнано протиправним та скасовано наказ Держгеонадр з дня його прийняття, в частині якого «Укренергосоюзу» зупинено дію спецдозволу на користування надрами.

Компанія подала новий пакет документів щодо продовження терміну дії спецдозволу, проте Держгеонадра видала наказ щодо відмови у продовженні.

Розглянувши позовні вимоги та матеріали справи, суд визнав протиправною бездіяльність Держгеонадр, скасував наказ про відмову у продовженні дії спецдозволу, зобов’язав Держгеонадра видати новий наказ про продовження терміну дії спецдозволу «Українського енергетичного союзу» на 5 років до липня 2025 року.