2021-08-03

На Південному Парсі відкрито нові проєкти

Після завершення будівництва всіх 37 морських платформ гігантського іранського газового родовища Південний Парс, яке країна ділить з Катаром в Перській затоці, в неділю, президент Хасан Рухані офіційно відкрив морський сектор родовища.

Як повідомлялося, для розробки газового родовища Південний Парс, яке наразі розділено на 27 фаз, було побудовано, встановлено і введено в експлуатацію 37 морських платформ, і ці платформи пов'язані з береговими нафтопереробними заводами 32-дюймовими трубопроводами на морському дні, загальною довжиною 3200 кілометрів.

Міністр нафти Ірану Біжан намдар Зангане відзначив, що найважливіше, що потрібно зробити в Південному Парсі відтепер - це запобігти падінню тиску і зберегти поточний рівень видобутку. 

Зангане також підкреслив значне зростання видобутку на гігантському газовому родовищі, зазначивши, що зі збільшенням видобутку газу на спільному родовищі Південний Парс та інших газових родовищах вдалося досягти рекордної добового видобутку в 1 млрд кубометрів. 

Міністр також розповів про заходи, які вживаються для подальшого розвитку Південного Парса, і заявив, що цього року до загального видобутку на родовищі буде додано 40 млн кубометрів нових потужностей.