2021-12-20

Витрати на буріння Kawa-1 на шельфі Гайани значно зросли

Компанія CGX Energy повідомила, що витрати на буріння свердловини Kawa-1 (Гайана, Південна Америка) зросли, оскільки буріння займає більше часу, ніж очікувалося, пише Rіgzоnе Energy Network

Буріння свердловини Kawa-1, яка вважається однією з найцікавіших свердловин світу, розпочали ще в серпні цього року за допомогою напівзануреної бурової платформи Maersk Discoverer. Завершення буріння планувалося в першій половині грудня 2021 року, але згідно з повідомленнями Frontera та CGX бурові роботи триватимуть довше, ніж очікувалося, а це означає, що загальна вартість свердловини буде збільшена.

Кошторис витрат на свердловину Kawa-1, яку голова ради директорів Frontera і співголова ради директорів CGX Габріель де Альба назвав «однією з найцікавіших розвідувальних свердловин у світі» на момент розвідки – прогнозують близько $115-125 млн. Попередня вартість свердловини становила $90 млн.

CGX заявив, що через збільшення витрат можливо потрібно буде шукати додаткове фінансування відповідно до поточної програми буріння, і що наразі ця свердловина є стратегічно важливою для компанії.

Варто зазначити, що 90 відсотків запланованих свердловин в межах родовища було пробурено, і початкові дебіти їх свідчать про значну систему вуглеводневих покладів, котру повинні були розкрити і бурінням свердловини Kawa-1. Каротаж під час попереднього буріння вказував на наявність вуглеводнів у формаціях  кампанських і верхньосантонських відкладах.