2021-10-06

Відкрито Київську секцію для розвитку професіоналів нафтогазової галузі

Найбільша у світі професійна нафтогазова спільнота – Society of Petroleum Engineers (SPE) відкрила Київську секцію за ініціативи НАК «Нафтогаз України» та підтримки видобувних і сервісних нафтогазових компаній України.

Залучення українських нафтогазових фахівців до міжнародної спільноти дозволить розвинути кадровий потенціал через постійний обмін досвідом та знаннями.

Головою Київської секції SPE обрано Санжара Жаркешова, заступника директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» з розвідки та розробки родовищ. Також до її управлінського комітету увійшли представники провідних сервісних компаній Weatherford та Schlumberger. Управління та організацію роботи нової секції вони здійснюватимуть на волонтерських засадах задля розвитку галузі.

Серед найближчих планів Київської секції SPE – проведення ознайомчих засідань для обміну досвідом та майстер-класів від провідних світових фахівців.

Крім того, 23-24 листопада вперше в Україні відбудеться SPE Eastern Europe Subsurface Conference – міжнародна професійна геологорозвідувальна конференція.