2021-10-06

Відбулася онлайн-зустріч з експертами Бернської конвенції з метою захистити Боржаву

Минулого тижня експерти Бернської конвенції Берні Флемінг та Лоренс Джонс-Волтерс, представники української громадськості, Міндовкілля, а також ТОВ «Атлас Воловець Енерджи» зустрілися в онлайн-форматі, яка стосувалася загрози збереження Полонини Боржава (територія Смарагдової мережі) внаслідок будівництва вітрової електростанції. Про це повідомляє UNCG

Усі учасники конференції висловилися проти будівництва ВЕС на Боржаві та аргументували свою позицію порушенням норм українського та міжнародного законодавства, а також нанесенням величезної шкоди для біорізноманіття, оціненої на основі незалежних досліджень.

Олексій Василюк, представник ГО "Українська природоохоронна група" нагадав, що реалізація проєкту завдасть непоправної шкоди видам Червоної книги України, а також видам і оселищам, що підлягають збереженню на цій території Смарагдової мережі.

Вивчивши матеріали справи, експерти Берської конвенції підготують звіт і рекомендації для прийняття наступних рішень щодо цієї справи Постійним комітетом Бернської конвенції. Його наступне засідання відбуватиметься з 29 листопада до 3 грудня.