2021-10-06

Держгеонадра презентували Інвестиційний атлас надрокористувача Запоріжчини

З метою поглиблення партнерства між Державною службою геології та надр України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і Запорізькою обласною радою підписали Меморандум про співробітництво

Відбулася робоча поїздка Голови Держгеонадр до Запоріжжя. Під час візиту було презентовано інвестиційні можливості регіону в галузі надрокористування – Інвестиційний атлас Запорізької області. Каталог містить інформацію про наявні родовища, які відкриті для інвестування, заліцензовані об’єкти, порядок отримання спеціального дозволу на користування надрами.

На території Запоріжчини обліковується 166 родовищ різноманітних корисних копалин, з яких 69 розробляється. Найбільше в регіоні будівельної сировини, також наявні металічні корисні копалини та гірничорудна сировина.

З метою сприяння розвитку Запорізького краю, поглиблення співробітництва з громадами у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, забезпечення доступу до інформації та поглиблення партнерства було підписано Меморандум про співробітництво між Держгеонадрами, Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою.

Залучення інвестицій у надрокористування – це економічний розвиток регіонів, створення нових робочих місць і забезпечення вітчизняної промисловості власною сировиною.