2021-03-16

В Японії створено альянс з поширення аміачного суднового палива

Японські компанії Itochu Corporation, Itochu Enex, Ube Industries і Uyeno Transtech досягли угоди про спільну роботу з розробки аміачних суднових двигунів, постачання суднового палива на основі аміаку і розвитку необхідних для цього майданчиків в Японії. Про це повідомляє Enkorr.

Стратегія скорочення викидів парникових газів передбачає підвищення ефективності суднових двигунів на 40 % до 2030 року в порівнянні з 2008 роком і загальне скорочення викидів парникових газів на 50 % в порівнянні з 2008 роком до 2050 року або раніше Японія планує перейти до нульових викидів. Для досягнення цих цілей очікується швидка розробка судів з нульовим рівнем викидів.

Щоб домогтися розширення парку судів, які використовують аміак в якості основного палива (воно є кандидатом на використання в якості альтернативного палива), критично важливими елементами вважаються стабільні поставки суднового аміачного палива і розширення мережі пунктів постачання.

Морський аміачний альянс покликаний не тільки розвивати інфраструктуру поставок суднового аміачного палива в Японії, але також є частиною інтегрованого проєкту, який включає спільну розробку судів для аміачного палива, їх володіння і експлуатацію, широке впровадження суднового палива на основі аміаку і устаткування для його подачі.