2021-03-16

Хатем Ґгандір представив ІФНТУНГ (Україна) на міжнародній конференції

Хатем Ґгандір – громадянин Алжиру, виконавчий продюсер одного з найвідоміших телеканалів світу — AlJazeera, який реалізовується як вчений в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, взяв участь в Міжнародній конференції «Геостратегічні зсуви в енергетиці і стратегія енергетичного переходу в Алжирі та міжнародний досвід», представляючи ІФНТУНГ (Україна)

Пад час конференції було проаналізовано зміни на карті енергетичних регіонів світу, розміри потреб в енергоносіях, а також нові виробничі площі та нові технології, розширення споживчих ринків, що посилили конкуренцію. 

На конференції обговорювали низку питань:

1.Визначення геостратегічних зрушень в енергетиці та їх наслідків для енергетичної конкурентоспроможності алжирської економіки

2. Оцінка національних зусиль з трансформації енергетики та поточної енергетичної політики

3. Досвід трансформації енергетики, основ стратегій трансформації енергетики на регіональному та міжнародному рівнях, а також їх вивчення.

4. Висвітлення основ енергетичної трансформації та векторів стратегії потрійного енергетичного переходу (традиційна, нетрадиційна та відновлювана енергії).

В роботі конференції були передбачені дискусії з аспірантами в галузі міжнародної економіки, економічного аналізу та міжнародної торгівлі, а також з тими, до наукових інтересів яких належить енергетична економіка, що дозволяє їм стежити за трансформаціями, пов’язаними з традиційними, нетрадиційними та відновлюваними джерелами енергії, аналізувати досвід, політику та стратегії, пов’язані з передачею енергії. Серед таких науковців й Хатем Ґгандір, який у своїх дослідженнях у сфері енергетичних геостратегічних трансформацій аналізує геостратегічні перетворення, пов’язані з традиційними та відновлюваними джерелами енергії. Зміни у цій сфері, на думку вченого, ще більше прискорились та вплинули на конкурентоспроможність країн, що поставило перед багатьма країнами нові виклики та певні ризики для економік.