2021-03-16

Sinopec побудує 1000 водневих заправок за наступні 5 років

Китайська Sinopec прискорить розгортання своєї водневої інфраструктури з тим, щоб до 2026 року ввести в експлуатацію 1000 нових водневих заправних станцій (ВЗС). Про це передає Enkorr, посилаючись на заяву президента Sinopec Ма Юншен.

Ма Юншен запропонував направити більше зусиль на високорівневе проєктування, НДДКР в області основних технологій, розробку стандартних систем і підтримку промислової політики. Китай домігся значного прогресу в технологіях, пов'язаних з водневої енергетикою, але цей сектор все ще перебуває на стадії демонстраційних експериментів і просування на ринок.

«В майбутньому на заправних станціях Sinopec люди будуть заправлятися не тільки бензином і дизельним паливом, але і воднем, і електрикою», - сказав Ма.

Китайський альянс з водневої енергії (CHEA) прогнозує, що до 2050 року річна потреба країни в енергетичному водні наблизиться до 60 млн т, що допоможе країні скоротити викиди вуглекислого газу на 700 млн т.

Пекінська нафтохімічна компанія Sinopec Yanshan Petrochemical Company побудувала установку з очищення водню, яка в березні 2020 року успішно провела водень з чистотою понад 99,9 %, досягнувши добової виробничої потужності 500 кг водневих акумуляторних продуктів.