2021-12-30

В індійському штаті Андхра-Прадеш розпочнеться масштабний пошук алмазів

Південноіндійський штат Андхра-Прадеш готовий розпочати масштабний пошук дорогоцінного каміння. Цей крок було зроблено після того, як в результаті попереднього дослідження Геологічної служби Індії (Geological Survey of India, GSI) в даному штаті було виявлено ознаки присутності алмазів, про що повідомляє газета Times of India.

Одна з ділянок у згаданому штаті в районі поселення Уппарапалле, що займає площу 37,5 кв. км, буде піддана детальному вивченню з метою визначення області, де є алмази. Уряд штату Андхра-Прадеш вирішив надати комплексну ліцензію на проведення розвідки у цій галузі.

Комітет високого рівня, до якого входять спеціальний головний секретар з галузей промисловості Карікал Валавен, головні секретарі у справах гірничої промисловості, геології та фінансів, а також старші посадові особи Індійського гірничорудного управління (Indian Bureau of Mines, IBM) та Геологічної служби Індія дала дозвіл на дослідження ділянки в районі Уппарапалле.

Переможець торгів за право проведення пошукових робіт дільниці візьметься за обстеження місцевості. Після того, як дослідження визначить райони, де алмазів є удосталь, уряд перейде до наступного кроку - розвідки дорогоцінного каміння.

Андхра-Прадеш відомий своїми нині бездіяльними алмазними копальнями. У басейнах річок Пенна і Крішна колись були великі алмазні копальні. Але надмірна експлуатація призвела до їхнього виснаження. Водночас низка досліджень, проведених останнім часом, показала наявність алмазів, що залягають глибоко під землею. І в уряду з'явилися великі плани з видобутку алмазів, які повернуть цьому штату минулу славу. Майже три століття тому деякі з найвідоміших у світі алмазів, у тому числі Kohinoor, були виявлені у басейні річки Крішна.