2021-12-30

Cummins та Sinopec створили СП з виробництва «зеленого» водню в Китаї

Cummins Inc. та China Petrochemical Corporation, що належить Sinopec Group, оголосили про створення спільного підприємства 50:50 через Cummins Enze Hydrogen Technology Co., Ltd. СП займатиметься виробництвом екологічно чистого "зеленого" водню. 

Спільне підприємство прискорить поширення водневого палива з допомогою використання технологічних інновацій, впровадження нових розробок, і навіть розширення виробничих потужностей.

Розташована у місті Фошань Cummins Enze, «дочка» американської компанії, спочатку інвестує $47 млн ​​у будівництво заводу з виробництва електролізерів із протонообмінною мембраною (PEM). Спочатку він вироблятиме електролізери сумарною потужністю 500 МВт на рік після завершення будівництва в 2023 р.. Протягом наступних п'яти років вона поступово збільшиться до 1 ГВт.

Cummins Enze також надасть низку рішень для систем виробництва водню, які відповідають вимогам різноманітних додатків. Цей ряд буде включати пропозицію електролізерів як для дрібномасштабного виробництва водню, наприклад водневої паливної системи для виробництва водню на місці, так і для великомасштабних промислових установок потужністю 100 МВт і більше.

"Зелений" водень - це новітня технологія водневої енергетики майбутнього, - сказав Чжоу Юйсюань, генеральний директор Enze Fund і голова спільного підприємства. — І "сірі", і "сині" водневі технології — це лише перехідний період. Ми будемо використовувати поточні галузеві ресурси Sinopec, щоб побудувати ланцюжок екологічно чистої водневої промисловості для досягнення більшого прогресу», — додав він.