2021-12-30

В Ірані проєкт розробки нафтового родовища Азадеган буде завершено до березня 2023 року

В Ірані проєкт розробки стратегічного нафтового родовища Азадеган буде завершено до початку 1402 за іранським календарем (починається в березні 2023 року). Про це заявив голова Національної Іранської нафтової компанії (NIOC) Мохсен Ходжасте-Мехр

Азадеган – одне з п'яти великих нафтових родовищ, які Іран ділить з Іраком у західній частині південно-західного регіону Ірану Карун, відомого як родовища Західний Карун. Запаси родовища оцінюються в 32 млрд барелів нафти, і досі його розробка велася на двох ділянках – Південному Азадегані та Північному Азадегані, повідомляє Iran.ru.

Ще у травні NIOC надала дослідження розробки нафтового родовища Азадеган п'яти вітчизняним компаніям. Відповідно до угод, підписаних між двома сторонами, дослідження на місцях проводяться у трьох різних районах, а саме у південній, центральній та північній областях.

Меморандум про взаєморозуміння (MOU) з досліджень на північній частині родовища був підписаний з Компанією з розвитку нафтогазової промисловості ПАРС, центральна частина родовища була присуджена компаніям Petropars і PetroIran, тоді як Меморандум про взаєморозуміння з досліджень на південній частині був підписаний з компанією з розвитку енергетики «Пасаргад» та Dana Energy Group.