2020-12-29

В ході відбору проб на проєкті Brooking в Австралії Lucapa Diamond витягла сім алмазів

Компанія Lucapa Diamond і її партнер компанія Leopold Diamond повідомили в заяві для преси, що в ході їх останньої роботи з відбору проб на проєкті Brooking по розвідці алмазів (який належить Lucapa Diamond на 80 %) в багатій лампроїтами західній частині округу Кімберлі в штаті Західна Австралія було вилучено сім алмазів, з яких два були макроскопічними - діаметром понад 0,5 мм. Про це пише Rough & Polished. 

Було також виявлено 72 хромшпінеліди (або хроміти), візуально ідентифікованих як тип, пов'язаний з лампроїтами. Вони були витягнуті з проб, взятих на суглинках і в струмках, повідомили компанії, додавши, що результати цього відбору вказують на присутність трьох нових лампроїтів, де знаходяться два об'єкти, які показують геохімію грунту, аналогічну раніше виявленим лампроїтам на проєкті Brooking.

Кімберліт і лампроїт - дві вулканічні поріди, що найглибше залягають та зустрічаються на поверхні землі.

Подібно кімберлітам, лампроїтова магма виникає у верхній мантії на глибинах від 150 до 200 км і може захоплювати алмази та інші пов'язані з ними мінерали і елементи з верхньої мантії під час свого швидкого підйому до поверхні землі.

Керуючий директор Lucapa Diamond Стівен Везеролл, коментуючи виконану роботу, сказав: «Ці позитивні результати в ході останніх робіт, отримані поряд з попередніми видатними знахідками мікро- і макроалмазів на проєкті Brooking, підкреслюють існуючий потенціал для відкриття додаткових алмазоносних лампроїтів і зміцнюють нашу заявлену мету позиціонувати нашу компанію як налаштовану на безперервне зростання в рамках світової алмазної галузі».