2020-12-29

Затверджено проєкти угод про розподіл продукції по 7 нафтогазових ділянках

28 грудня на засіданні Кабінета Міністрів було затверджено проєкти угод про розподіл продукції по 7 нафтогазових ділянках: Софіївській, Угнівській, Балаклійській, Іванівській, Зінківській, Бузівській, Берестянській. Про це повідомляється на сайті Держгеонадр. 

Конкурси на укладення цих угод відбулися в 2019 році. Представники Уряду та інвесторів провели значну системну роботу для формування механізмів реалізації Угод про розподіл продукції.

З моменту оголошення переможців конкурсів пройшло півтора роки. Наразі з 9 угод залишилося 7, три іноземні та українське підприємства-переможці вийшли із переговорного процесу за власним бажанням, - поясняють у службі. 

Мінімальні фінансові зобов‘язання інвесторів перевищують $350 млн протягом найближчих 5 років, програма робіт передбачає буріння 35 нових розвідувальних свердловин та дві тис. кв. м сучасної 3Д-сейсміки.

За відсутності практичного застосування механізму виконання Угод про розподіл продукції в Україні, переговорним командам вдалось за відведений законодавством час сформувати проєкт реалізації нафтогазової діяльності на ділянках надр з врахуванням довгострокової перспективи. 

Угоди про розподіл продукції є системним інструментом для формування державної політики при реалізації проєктів з інвестиціями в розробку надр та інфраструктурного будівництва. Зазначені механізми лягли в основу проєктів Угод про розподіл продукції, які було затверджено Кабінетом Міністрів.