2020-12-29

Відновлено дві свердловини на іранському нафтовому родовищі Салман

Іранська офшорна нафтова компанія відновила свердловини 62 та 63 на спільному нафтовому родовищі Салман, добуваючи нафту з обох свердловин в стабільному обсязі за рахунок використання штучного газліфта. Про це пише Iran.Ru. 

Після установки платформи S1 і експлуатації свердловин 61 і 64 на родовищі, компанія провела точну перевірку робіт з буріння, відновила свердловини 62 та 63 і прийняла рішення про усунення виробничих проблем. 

Існували такі ризики, як можлива непродуктивність свердловин, збільшення видобутку води і ймовірність проблем з технологією, а також можливість зниження видобутку нафти на родовищі.

Іранська офшорна нафтова компанія повністю захистила резервуари і одночасно злила накопичену воду зі свердловин і прилеглих територій. Таким чином, вдалося видобути нафту з цих двох свердловин в стабільному потоці з використанням штучного газліфта.

Нафтове родовище Салман розташоване в іранській провінції Хормозган, в 144 км на південь від острова Лаван, і має спільні запаси з родовищем Абу Аль Бухуші в Об'єднаних Арабських Еміратах. 

Нафта, що видобувається на спільному нафтовому родовищі Салман, транспортується на острів Лаван по 22-дюймовому трубопроводу для переробки на суші і зберігання для експорту або використання в якості сировини в Lavan Oil Refining Company.