2020-12-29

Китай приєднався до Ірану в бурінні на газовому родовищі в Перській затоці

Китай приєднався до Ірану в бурінні на великому газовому родовищі в Перській затоці після того, як раніше покинув родовище два роки тому під тиском США. Про це повідомляє Iran.Ru. 

«Іран і Китай минулого тижня офіційно почали бурові роботи на 11-й фазі іранського надгігантського родовища природного газу Південний Парс», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті oilprice.com у вівторок.

Роботи по розробці родовища було припинено на невизначений термін у 2018 році, коли французький енергетичний гігант Total оголосив про вихід з проєкту через труднощі з роботою в умовах американського режиму санкцій щодо Ірану.

Китайська CNPC, друга за величиною зацікавлена ​​сторона в проєкті розробки, пізніше також відмовилася від участі під аналогічними приводами.

Це змусило Іран передати весь проєкт міноритарного акціонера Petropars, великої іранської енергетичної компанії з багаторічним досвідом роботи в проєктах по розробці нафти і газу.

Південний Парс - найбільше в світі газове родовище, що займає територію в 3700 квадратних кілометрів територіальних вод Ірану.