2021-02-01

В Азербайджані обговорено проєкти в галузі використання поновлюваних джерел енергії

Відбулося п'яте засідання комісії, створеної Розпорядженням Президента Азербайджану від 05.12.2019 року "Про заходи щодо реалізації пілотних проектів у галузі використання поновлюваних джерел енергії". Про це повідомляє Trend з посиланням на міністерство енергетики Азербайджану. 

Відкриваючи засідання, голова комісії наголосив на важливості угод, підписаних між компанією ACWA Power і відповідними структурами для реалізації першого пілотного проєкту за рахунок приватних інвестицій в області вітроенергетики з метою виконання завдань, поставлених Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у зв'язку з розширенням використання поновлюваних джерел енергії в Азербайджані.

Потім, відповідно до порядку денного засідання, члени комісії були проінформовані про зміни у відповідних законодавчих актах, що стосуються використання земель та підписаних договорів, документа про заохочення інвестицій, реалізації відповідних заходів за зобов'язаннями за підписаними договорами, отриманні ліцензій і дозволів, а також про роботу , виконану спільно з відповідними структурами по інших напрямках, і про подальші кроки, які необхідно зробити.

У той же час була надана інформація про хід переговорів з компанією "Masdar" з Об'єднаних Арабських Еміратів з пілотного проєкту сонячної електростанції потужністю 230 мегават.

Було відзначено, що обговорення відповідної проєктної документації знаходиться на завершальній стадії і буде завершено найближчим часом.

У відеоконференції взяли участь представники наступних міністерств: енергетики, економіки, фінансів, юстиції, екології та природних ресурсів, з питань надзвичайних ситуацій, а також представники Комітету з містобудування та архітектури, Центрального банку, ВАТ "Азеренержи" і ВАТ "Азерішиг".