2021-02-01

Lucapa Diamond відновлює видобуток на Mothae

Компанія Lucapa Diamond, що зареєстрована на австралійській фондовій біржі Australian Securities Exchange (ASX), відновила видобуток на приналежному їй на 70 % кімберлітовому руднику Mothae в Лесото.

Видобуток алмазів на Mothae було припинено в результаті двотижневого загальнонаціонального карантину, ініційованого урядом Лесото для стримування зростання числа випадків зараження COVID-19.

«Приємно бачити, що рудник Mothae знову працює, оскільки ми приділяємо пріоритетну увагу здоров'ю і безпеці наших бригад, які повертаються на об'єкт, - сказав керуючий директор Lucapa Diamond Стівен Везеролл. - в 2021 році алмазний ринок продовжує демонструвати стійку динаміку, і ми з нетерпінням чекаємо кінця кварталу та своєчасного завершення проєкту розширення рудника». 

Lucapa Diamond нещодавно продала партію алмазів з рудника Mothae загальною вагою 4 676 каратів за 5,6 млн доларів за середньою ціною 1 198 доларів за карат. Це найвища середня ціна в доларах за карат, коли-небудь досягнута на Mothae при продажу продукції рудника.

Партія проданих алмазів включала в себе алмаз кольору D вагою 101 карат, витягнутий після повторного відкриття рудника в четвертому кварталі 2020 року і є найціннішим каменем, видобутим на сьогоднішній день на Mothae.