2021-03-30

«Укргазвидобуток» скасувало заборону робіт на Островерхівському родовищі

ПрАТ «Укргазвидобуток» звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Мереф’янської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення міськради ХL сесії VІІІ скликання від 14 лютого 2020 року. Про це повідомляє ExPro

У рішенні міськради йшлося про заборону будь-яких робіт з підготовки або з буріння чи спорудження свердловин, інших розвідувальних робіт та дослідно-промислової розробки родовищ на території Мереф’янської ОТГ. 

Компанія «Укргазвидобуток» володіє спецдозволом на видобуток природного газу Островерхівського родовища, що знаходиться на території ОТГ. Спецдозвіл діє до 2027 року. Місцеві жителі протестують проти роботи компанії на зазначеній території. Видобуток газу шляхом проведення бурових робіт призведе до втрати чорноземів, а також водопостачання у регіоні, вважають активісти. 

Рішення міськради від 14 лютого 2020р було скасовано у суді. Так, Харківський окружний адміністративний суд 23 березня 2021 року прийняв рішення про задоволення позову «Укргазвидобуток» та скасування рішення Мереф’янської міськради. У міськради є 30 днів, щоб подати апеляційну скаргу.