2021-03-30

Україна спільно із Польщею шукатимуть газ на Заході України

Нафтогаз і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали меморандум про взаєморозуміння. Партнери спільно розглядатимуть можливість поєднання досвіду та ресурсів для реалізації низки проєктів, насамперед, у західному регіоні України, на кордоні з Польщею. Про це повідомляєься на сайті Нафтогазу

«За результатами спільної роботи уряду та Нафтогазу було отримано стратегічні активи, що дають змогу з впевненістю декларувати найбільший потенціал видобутку вуглеводнів серед країн Європи. Залучаючи міжнародних партнерів, ми пришвидшуємо темпи розкриття ресурсного потенціалу України. Я впевнений, ми зможемо досягти взаємовигідної синергії, що сприятиме реалізації стратегічної мети Нафтогазу – нарощуванню видобутку газу задля досягнення енергетичної незалежності України впродовж 10-ти років», – зазначив головний виконавчий директор Групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

Першочерговий акцент Нафтогаз і PGNiG зроблять на вивченні можливостей для спільної розвідки нових площ у Західній Україні, що межують із польським кордоном. Зокрема, партнери допускають співпрацю на Берестянській ділянці, за якою Нафтогаз уклав угоду про розподіл продукції з урядом наприкінці 2020 року.

«Ми особливо зацікавлені у розвитку видобутку газу в Західній Україні. Цей регіон межує з зоною нашої діяльності у Польщі, і наші дослідження свідчать про його перспективність», – повідомив Роберт Перковський, віцепрезидент і головний виконавчий директор PGNiG SA.