2009-05-15

Україна. Відбулася презентація Державної служби геодезії, картографії та кадастру і підприємств картографо-геодезичної галузі

Напередодні Міжнародного дня науки та Дня Європи у кулуарах Верховної Ради України відбулася презентація Державної служби геодезії, картографії та кадастру і підприємств картографо-геодезичної галузі, що входять до сфери управління Мінприроди і організована виставка картографічної продукції.

Виставку відкрив народний депутат України В. Скубенко – Голова підкомітету з питань техногенної та радіаційної безпеки і надзвичайних ситуацій Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

У ході презентації демонструвались сучасні способи та методи картографування території країни на основі використання новітніх технологій дистанційного зондування Землі, супутникового місце-визначення координат, географічних інформаційних систем, тривимірного моделювання, тощо.

З цікавістю ознайомилися з виставкою відвідали народний депутат України А. Семинога – Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, народний депутат України М. Деркач – Голова Комітету з питань бюджету та інші народні депутати України.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України