2010-08-18

Україна. Від продажу дозволів на користування надрами Мінприроди планує отримати 250 млн грн

Від продажу дозволів на користування надрами у цьому році Мінприроди планує отримати близько 250 млн грн, повідомив міністр довкілля Микола Злочевський. «У нас стоїть план близько 250 млн грн в цьому році. Я думаю, що ми його виконаємо. А наступного року постараємося ще більше».

Поновлення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами планується на вересень – жовтень цього року. Наразі утворено комітет з проведення у 2010 році аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами та міжвідомчу робочу групу з питань надрокористування.

За інформацією Держгеолслужби, 13 серпня 2010 року було проведено перше засідання міжвідомчої робочої групи, яка наділена повноваженнями відповідно до діючого порядку щодо надання дозволів в безаукціонному порядку, а також прийняття рішень про внесення змін до дозволу, внесення змін до угоди про умови користування надрами, продовження, переоформлення, видачі дублікатів, зупинення, поновлення, анулювання дозволів на користування надрами.

Нагадаємо, що згідно з Додатком 1 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» збір за видачу спеціальних дозволів на користування надрами та кошти від продажу таких дозволів заплановано у сумі 260 млн грн.

Додаткові кошти до держбюджету надходитимуть за продовження строку дії дозволів, переоформлення та видачу дублікатів згідно з Додатком 2 до Порядку надання дозволів, повідомили у Державній геологічній службі.

Продуктивний горизонт