2007-11-28

Україна. В Львівській обл. проведено перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства

Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції в Львівській області Нагорною О. О. проведено перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ВАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» при експлуатації джерела «Під Матінкою Божою».

Перевіркою виявлено ряд порушень, зокрема не виконуються умови спеціального дозволу на користування надрами – не проводяться режимні спостереження, в т.ч. аналітичний контроль, не здійснюється щорічна звітність по формі 7-ГР, не укладена угода між суб’єктами господарювання, не ведеться облік добутої води.

За вищевказані порушення до адміністративної відповідальності притягнуто директора підприємства та накладено штраф у розмірі 170 грн.

У зв’язку з тим, що прийняття організаційних заходів та заходів адміністративного реагування не призводить до усунення зазначених порушень, вищевказана діяльність забороняється і підлягає безумовному зупиненню.

23 листопада 2007 року винесено рішення про тимчасову призупинку ВАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» експлуатації джерела «Під Матінкою Божою».

Дозвіл на відновлення робіт буде виданий лише письмово Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища в Львівській області при безумовному усуненні усіх виявлених порушень.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України