2010-10-27

Україна. У Державній геологічній службі відбувся другий аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами у 2010 р., організований Мінприроди

До аукціону було допущено 7 лотів. З семи спеціальних дозволів три – на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою, і чотири – на видобування. Ділянки надр представлені пиляльним вапняком, кам‘яним вугіллям та питними підземними водами.

Шість спеціальних дозволів було реалізовано за початковою ціною продажу з урахуванням кроку аукціону, один – з урахуванням двох кроків. У підсумку на сьогоднішніх аукціонних торгах виручено 869 880 грн. Загалом цьогоріч від продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах станом на 15 жовтня 2010 року до казни надійшло 77, 45 млн грн.

Як повідомив голова Державної геологічної служби Анатолій Безух, усього цього року заплановано проведення чотирьох – п`яти аукціонів, на які буде виставлено близько 50-60 об`єктів.

За словами голови аукціонного комітету, заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Дмитра Мормуля, члени аукціонного комітету постійно працюють над удосконаленням чинних документів з тим, аби з настанням 2011 року процес надання спеціальних дозволів не переривався у часі. Також пан Мормуль відзначив, що не варто акцентувати увагу лише на аукціонах, «адже залучення коштів від надання спецдозволів відбувається не лише шляхом проведення аукціонів, а й через реалізацію дозволів без проведення аукціонів у випадках, передбачених чинним порядком надання спецдозволів, у тому числі на умовах укладення угод про розподіл продукції, проведення конкурсів тощо».

Наступний, третій аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2010 році відбудеться 24 листопада, на який виставлено 21 ділянку надр. Прийом заявок із необхідними пакетами документів триватиме у Державній геологічній службі до 3 листопада.

Державна геологічна служба України