2009-11-24

Україна. Про внесення змін до пункту 17 Порядку надання у 2009 році спеціальних дозволів на користування надрами

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 18 листопада 2009 р.  № 1232

Київ

Про внесення змін до пункту 17
Порядку надання у 2009 році спеціальних
дозволів на користування надрами

Кабінет Міністрів України постановляє:

Пункт 17 Порядку надання у 2009 році спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2009 р. № 608 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 45, ст. 1519), — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 р. № 1187, викласти в такій редакції:

“17. Переоформлення дозволу проводиться Мінприроди без зміни строку його дії та умов користування надрами у разі:

зміни найменування юридичної особи (надрокористувача), зміни прізвища, імені та по батькові фізичної особи (надрокористувача), а також зміни місцезнаходження надрокористувача;

реорганізації юридичної особи (надрокористувача) відповідно до законодавства, якщо у статутному (складеному) капіталі юридичної особи (надрокористувача), яка реорганізується, на час передачі права користування надрами відсутні акції (частки, паї), що належать державі;

коли юридична особа (надрокористувач) виступає засновником юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства з метою продовження діяльності на наданій їй у користування  ділянці надр. Норма, передбачена цим абзацом, застосовується за умови передачі засновником новоутвореній юридичній особі майна, необхідного для користування ділянкою надр згідно з дозволом. У разі коли у статутному (складеному) капіталі засновника є акції (частки, паї), що належать державі, зазначена норма не застосовується.

Порядок переоформлення дозволів затверджує Мінприроди.

У разі втрати дозволу або його непридатності до подальшого використання надрокористувачу видається дублікат в установленому Мінприроди порядку.

У разі переоформлення, продовження строку дії дозволу справляється збір у розмірі, визначеному згідно з додатком 2.”.

Прем'єр-міністр України                                                                     Ю.ТИМОШЕНКО

Урядовий портал