2007-10-31

Україна. Мінприроди ініціюватиме скасування розстрочки платежів за ГРР для «Нафтогазу»

Як повідомив у ході засідання колегії Держгеолслужби, що відбулося 30 жовтня 2007 року, перший заступник голови ДГС Дмитро Мормуль, наразі Мінприроди готує зміни до постанови Кабміну від 18.07.2007 № 951 «Про затвердження фінансових планів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та основних показників зведеного руху коштів Компанії на 2007 рік» (пунктом 2 якої Мінфіну і ДПА доручено надавати НАК «Нафтогаз України» розстрочку у сплаті податкових зобов`язань, що виникатимуть протягом другого півріччя 2007 року, на 12 календарних місяців) в частині скасування розстрочки платежів за раніше виконані геологорозвідувальні роботи.

За словами пана Мормуля, згадані платежі служать джерелом наповнення спеціального фонду, з якого фінансується держзамовлення на геологорозвідувальні роботи. Через розстрочку платежів «Нафтогазу України», зокрема за раніше виконані ГРР, на підприємствах галузі у четвертому кварталі поточного року очікується 10-15% недофінансування. Держзамовлення з приросту запасів за деякими видами корисних копалин може бути виконане не в повному обсязі.

З метою запобігання зриву виконання геологічних завдань і держзамовлення, що не зможе не позначитися на стані забезпечення країни сировинною базою стратегічних ресурсів, Мінприроди планує запропонувати внести відповідні зміни в постанову Кабміну від 18.07.2007 № 951 на черговому засіданні уряду.

Продуктивний горизонт