2008-02-20

Україна. Комісія Держгірпромнагляду встановить причини аварійної ситуації на ДП "Солотвинський солерудник"

Держгірпромнагляд створив комісію, з розслідування причини аварійної ситуації, що склалася на державному підприємстві “Солотвинський солерудник”.

Наразі ситуація на цьому підприємстві стала повністю некерована. Держгірпромнагляд неодноразово звертав увагу керівництва ДП та Мінагрополітики на негативні процеси, які відбуваються під час розробки Солотвинського родовища кам’яної солі. Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Закарпатській області за останні три роки видано понад 300 приписів, а посадові особи та працівники солерудника неодноразово притягалися до адміністративної відповідальності.

Комісію, яка працюватиме до 22 лютого, очолює начальник управління організації державного нагляду за охороною надр, геолого-маркшейдерськими роботами і переробкою корисних копалин, Микола Капланець. Крім того, до її складу входять начальники теруправлiння Держгірпромнагляду у Закарпатській області та Закарпатського ЕТЦ, а також державні інспектори і технічні експерти з інших регіонів.

За результатами розслідування буде складено акт, за яким керівництво Комітету розглядатиме доцільність подання відповідних матеріалів до правоохоронних органів.

Довідково: Першого лютого на території промислового майданчика шахти №9 ДП “Солотвинський солерудник” між південною стіною будівлі солефабрики та затопленою шахтою №7 утворився провал діаметром близько 30–40 метрів.

Відстань між провалом та будівлею солефабрики складає приблизно 50 метрів.

З лютого 2007 року Держгірпромнагляд ввів на Солотвинському солеруднику особливий режим державного нагляду.

Урядовий портал