2007-11-09

Україна. Кабмін погодив надання в оренду ВАТ «Кіровоградське рудоуправління» земельних ділянок для видобування корисних копалин

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2007р. №1271 погоджено вилучення і надання в оренду ВАТ «Кіровоградське рудоуправління» земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів Кіровоградського району Кіровоградської області, зі зміною їх цільового призначення для розширення кар`єру з видобування вторинних каолінів.

Йдеться про 10 земельних ділянок з резервного фонду Обознівської сільської ради, з них: 9,7996 га ріллі; 0,1682 га полезахисних лісосмуг; 0,0322 га господарських шляхів.

Згідно з постановою договір на оренду землі між ВАТ «Кіровоградське рудоуправління» та Кіровоградською районною державною адміністрацією укладається строком на 11 років. При цьому відкрите акціонерне товариство “Кіровоградське рудоуправління” повинне відповідно до законодавства відшкодувати втрати сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва та збитки, заподіяні землекористувачам унаслідок  вилучення земельної ділянки.

Продуктивний горизонт