2009-07-07

Україна. ГПУ "Полтавагазвидобування" активізує пошук глибоких покладів вуглеводнів

Дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - "Укргазвидобування" має намір активізувати роботи з пошуку глибоких покладів вуглеводнів. Як повідомила прес-служба компанії, вже завершено будівництво двох свердловин глибиною до 6 300 м у Дніпровсько-Донецькій западині й розпочато дослідження пробурених свердловин. Ще 9 свердловин із проектною глибиною більш як 6000 м - у стадії буріння, За результатами пошукового й розвідницького буріння в Дніпровсько-Донецькій западині фахівцями компанії раніше відкрито 3 поверхи газоносності на глибинах понад 5 500 м на Котелевському (Полтавська область) родовищі. 

Ступінь освоєння нафтогазоносного потенціалу цього регіону до глибини 3 000 м становить 90%, тобто він практично вичерпаний. Тому основні перспективи пошуку покладів вуглеводнів геологи "Укргазвидобування" пов'язують із глибокозалягаючими перспективними горизонтами нижньокам'яновугільних відкладень.

Тривають також пошуково-розвідувальні роботи на Комишнянському родовищі (Полтавська область), де триває буріння свердловин глибиною до 5 900-6 200 м, на Кобзевському родовищі (Харківська область) - глибиною 6 100 - 6 300 м і на Ланівському родовищі (Харківська область) глибиною 5 900 м. Частка буріння глибоких свердловин у пошуково-розвідувальному бурінні "Укргазвидобування" на 2009 рік становить близько 20%.

ОКІА "Новини Полтавщини"