2016-09-21

У Закарпатській області вивчають руди золота

Комісія з питань екології та використання природних ресурсів Закарпатської облради погодила Дочірньому підприємство Національної акціонерної компанії «Надра України» «Західукргеологія» виконання робіт з геологічного вивчення руд золота у Рахівському районі Закарпатської області. Про це повідомили у ДП «Західукргеологія».

15 вересня відбулося засідання комісії з питань екології та використання природних ресурсів Закарпатської облради, яку очолює Оксана Біров. Участь у роботі комісії взяли заступник голови облради Петро Грицик та депутат облради Петро Добромільський.

Члени комісії детально проаналізували та схвалили проект рішення про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ДП «Західукргеологія» Національної акціонерної компанії «Надра України» з метою геологічного вивчення руд золота у Рахівському районі (ділянки Білопотікська та Тукало-Ясенів). Його презентували головний геолог ДП «Західукргеологія» Дмитро Панов та начальник Закарпатського геолого-гідрологічного центру Роман Хомутник.

«ДП «Західукргеологія», у т.ч. його підрозділи в Берегово та Діловому, це суто геологорозвідувальне підприємство, що виконує геологічне вивчення і видобуванням корисних копалин не займається. В даному випадку йдеться про дослідження, які виконуються вже понад 10 років за кошти Державного бюджету у відповідності до Закону про розвиток мінерально-сировинної бази і які потрібно завершити, майже щорічно виконується державне замовлення з приросту запасів і ресурсів золота», – підкреслив Дмитро Панов.

Цими роботами вивчається геологічна будова, золотовмісні гірські породи та ділянки їх розповсюдження, підраховуються запаси і прогнозні ресурси. Після завершення вивчення буде складений Геологічний звіт, який дозволить зрозуміти перспективи видобувної діяльності на означених ділянках, а отже – залучати зацікавлені у цьому компанії та інвесторів.