2016-09-21

Компанія Cadogan Petroleum відкрила дані по сплаті податків на видобуток в Україні

Компанія Cadogan Petroleum plc опублікувала зведений звіт про платежі урядам за минулий рік (станом на 31 грудня 2015 року). Платежі стосуються розвідки, пов’язаної з дослідженням, розвитком та видобутком нафтових і газових ресурсів. Звіт підготовлений відповідно до пункту DTR 4.3AПравил з розкриття даних та прозорості Управління з фінансового регулювання та нагляду (Financial Conduct Authority).
 
Типи платежів розкриті на рівні операційної діяльності, що регулюється окремим контрактом, ліцензією або подібною правовою угодою, та формує базу для зобов’язань щодо платежів урядам. Платежі представлені на готівковій основі та не містять відсотків та пені за пізню сплату податків або несплачені податки, оскільки були здійснено вчасно.
 
Разом з тим, податки, що накладаються при споживанні (зокрема, податок на додану вартість, податки на доходи фізичних осіб,  податки з продажів, майнові та екологічні податки) не було включено в звіт.
 
Минулого року компанія здійснювала свою діяльність лише в Україні, тому платежі, опубліковані компанією, стосуються лише ділянок, що знаходяться на її території. Відтак, минулоріч Cadogan Petroleum plc сплатила в державний бюджет 1,205 дол. США. Завдяки звіту компанії також можна простежити за сплаченими податками відповідно до ділянок, де проводилася діяльність. Наприклад, лише завдяки Дебеславецькій ділянці до бюджету України надійшло 765 дол. США.
 
Відповідне попроектне звітування допомагає урядам та громадам отримати більш детальну інформацію, оскільки компанії зобов’язані звітувати по кожному з активних проектів, що означає висвітлення даних про видобувну діяльність у тій чи іншій країні.
 
Детальніше про сплачені податки можна дізнатися за посиланням.